Sunday, October 2, 2011

Raya saya untuk tahun 2011 =)

Firstly kan kengkawan,kena gelak untuk diri sendiri dulu....hahahahahahahahah!!!! (gile pe?)  Ade Aku Kesah??!
Weih! Pemilik blog...>>> Bonggogurl (dituju khas neh) baik ko tutup je la blog ko nie...xreti nk hupdate lgsg..membazir je.....!!


OOOII! org yg mngata...! (Aku lee tu..) *haha Saya bukan sengaja xnk hupdate blog,saje tgu korang tanye...chewah..*cover kot.huhu
x..x..x.. mcmni,disebabkan ade mslh2 berikut (aku akan senaraikan ye,senang korang xkn blame ak ag...hihi)


1. Ade masalah teknikal dgn diri ak sdiri (malas) haha
2. Bb yg sgt LAJU siot smpai Fb pon sebulan 2 kali je bukak...*ha! dasat x? korang xde kan...haha
3. Korang dh tiru idea ak..? eh! oopss..
4. Terlupe je nk bwk usb,so xde gmbr,,mane syokk meyhh...kan.kan..tahu!
5.selalu kemas umah...haha..* ni aku tipu kot.
6. Teman kak diana,kak jiba n kak nisha berjalan...*slhkn dieorg ea,....(haha,saje nk promote korang..)
7. lastly, nak manjakan diri wat sementara waktu...syg tgn...uuweekk!! hahahaha

Ok! Cukup ea....So harap anda semua memahami yeee...lalalala...

Cak...! Windu ea....uwerrkk! haha


Raya tahun nie,kena beraya dekat airport,..Tapi malam raya beraya di kampung oke....best SIOOT...
Dengan main mercun yer,pegi keliling satu kampung,usha mane2 yg patut..Eh! haha
Orang balik kampung patutye pegi tolong mak masak ke ape kan..ni dh g ikut adik ak buat tourism kat kampung...adik gak yg salah..huhu..

Tapi sblm balik kampung tu,aku cuti keje malam tu secara mendadak coz mak mr taai dah tenat,so balik2 muar,trus pegi hospital...alhamdulliallah dapat jumpa...Mak mr taai meninggal tengahri keesokkannya...huhu
Al-Fatihah....


Ok,smbg kisah raya aku..haha raya tahun nie,meriah sikit kot umah aku,coz macam2 dimasakye...aku plak yg pening,..pening bkn sbb ape,pening nak mkn yg mane satu..semua sedap.....Cakap2 gak kena masukkn pic,so kowang tgk pic dlu yeee...




adik beradik ayah





family saya..(",)
ujang,mak,ayah,saya,imh,ira n ila





family sepupu
Mak jang,pak jang,najib n ain


family sepupu


satu family yg xcukup ag
   

tu kemba aku,lain kan? confirm lain. jap ea.



see...lain kan? mane comel? hahaha

                                                                                                              
                                                                                                         
                                                                                                               
                                                                                   
                                                                                                              

Thursday, July 14, 2011

ApE Yg Anda Semua Tahu Tentang NABI SAW kIte?

Pepatah Melayu ada mengatakan ''Tak Kenal , Maka Tak Cinta''. Demikianla sikap kita terhadap Rasulullah SAW . Seseorang tidak akan menyambut kelahiran Rasulullah SAW jika tiada perasaan cinta terhadap baginda .
Malahan sesetengahnya langsung tidak mempedulikan Rasulullah SAW, seolah-olah tiada apa-apa keistimewaan dengan kelahiran dan pengutusannya.

Menyedihkan lagi, sebahagian daripada umat Islam lebih mengingati kelahiran paderi ' St. Valentino' daripada mengingati Rasulullah SAW, lebih mengingati biodata para artis daripada biodata Rasulullah SAW . Beginikah kecintaan kita kepada seseorang kekasihdan utusan Allah SWT?

Mari kita belaja sikit tentang nabi kita oke kawan2...muke musti ade senyum k...('',)

BIODATA RASULULLAH SAW.
Nama = Muhammad bin Abdullah bin Abdul Muttalib Bin hashim.
Tarikh lahir = Subuh hari Isnin,12 Rabiulawal bersamaann 20 April 571 Masehi (tahun Gajah)
Tempat lahir = Di Rumah Abu Talib,Makkah Al-Mukarramah
Nama bapa = Abdullah Bin Abdul Mutallib Bin Hashim
Nama ibu = Aminah binti Wahab bin Abdul manaf
Ibu susuan pertama = Thuwaibah hamba perempuan abu lahad)
Ibu susuan kedua = Halimah binti Abu Zuaib

So,kepada semua umat Islam,sama-samalah kita mengetahui sejarah Nabi kita,oke....=)
Credit to Lcct....aku dapat info semua nie masa aku kerja kat lcct. k,daaa... ('',)

Lalalalala...KEmbali Again..!

Assalamualaikum.........

hahahaha.....Lama Kot Aku Xupdate Blog Neyh...
pergh,memang lame dowh!!........* Sampai Lupe PAssword Blog,,,!* Dush!!! TumBuk SebIji...
Apela Teruk BebeNar Bonggo Gurl Neyh!! Wallaweyh..! Org daca,,,eh! Dhaka..Hahaha,Silap..! Orang Dhaka
Yang Makan Semut Satu Jag Pon  Boleh Ingat daa.......(Pepandai Ja aku nie...haha..Xpe,Bkn die Paham pon.. =p)
Arini kErja Macam Biasa je der...Abang Sepupu Aku dh selamaT jadi POLIS!! Peh!!! Tabik Springgg.....Sampi Tercabut cincin aku neyh...Huhuhu!! Dr kerja Biasa,Twus dpT kerja POlis...Seb Bek Badan Ko besar,lau X aku Pau kau!! kahkahkah,Ade aty Kot nak Pau.....huhu..psst* Wajib Tuh!

Korang2 Yang dAh lama xsinggah blog aku,pllliss Ler singgah balik...tahu,Puas duk Belek,2 3 kali,tapi xhupdate Kan...Oke! Fine..! Hupdate PAsni....huhu
NAk upload Pic....TApi Usb xBawak...SuPpEr Damm Tolll ar!! Tgk....Cmne nak hupdate...Usb tu mmg Sgaje Xnk Ikut Aku ler....hahaha Bleh x gitu>...
Xpe2,Akan Ku letak pic Kat sini...
Well,Tempat Kasih sayang aku...Of course le kn Letak Gmbo KOt! Kasih Sayang???? EEEiiYerrk....
Pe2 pown....Cee again...Daaa  ('',)

Friday, February 4, 2011

''Rambut baWu''

Akhirnya hajat nak buat rambut ala2 selebriti gitu,tercapai sudah...hohoho..shuke! shuke!
aritu,dh try bulu mate palsu..tp sekarang,rambut plak.....buat sementara jer...25.oo jer kwn2..tp lepas dicuci,tbe2 jadi 40.oo~~~siot yer kedai...! pau leee tuh...

malas nak citez panjang2..kowang tgk jeee ea,rmbut bawu aku....
kejapjer....esokyeeerr twus jadi y asal...hampeh!


comel x???? huhuhu...malu!

dlm kete pon jadi taw~



Lepas jer buat rambut,twus pergi merayap kat alamanda....with geng2 sengal,,,tp terbaik dowh!
mase kat kedai kasut ker,,,kedai baju kerr...kedai beg ker..termasukla kedai makan..kami2 xpduli...
bergambar ttp bergambar!! wow!! best2...!!!


yg baju hitam putih tu tgh promote bloh hitamputih oke! hahaha


nie pon besh! mantap ye member!


semestinyer..pemilik blog
Jom ramai2 buat style rambut dgn saye nak???/
Duit sdn bhd oke...
Xsalah berhabis tok diri kite kan...??
Enjoy......('',)

MeNanGis????

SaPew Yg xpernah nanges??
eeeeii!! mmg dasar penipu la kowang2 nie lau korang xpernah nangis kan...
''menangis'' atau in english ''crying''..suke aty kalian la nak panggil ape pun,janji kowang rajin membace...huhuhuhu..adalah sesuatu sifat semulajadi bagi diri kita xkira lelaki atau perempuan..
lau yg perempuan nie....cpt sgt sensetif ye,tp lau lelaki kn,ego tinggi sikit...huh!
ngada!

kadang2 kan,lau korang perasan....kite sendiri tak dapat nak kawal rase sedih tuh kan...dan terkeluarlah air mata...berjurai2 turun mcm air terjun...
sikit yer hal pon,nak nages,,,,pelik kan,,,tp tu la hakikatyerrr...
xdpt berjalan pon nak nanges,,,mcm hape......! eeeii,xthler awek sapew....hahahaha wek!!

Dalam kamus google plak,istilah menangis biasanya merujuk pada tindakan mengeluarkan air mata sebagai respon terhadap suahsana emosi pada manusia.Tindakan menangis telah ditakrifkan sebagai "sebuah fenomena secretomotor kompleks dicirikan oleh penumpahan air mata dari aparat airmata, tanpa kerengsaan okular struktur".

(ayat google tu mcm skema semacam jeeerrrr...hahahaha..poyo tol google nie....)
kowang xkan xpernah rase sensitif yg boleh menyebabkn kowang nages...?? mesti ade kan.,...
ape kata,jom kongsi dgn sy.....so...komenla....hahahahahahahahahahaha....
cite panjang2 pon xper...coz sy suke membace......sharing is caring right???


tadaaa??? muke original mase nanges...sedih giler mase nie......=(



pic mase hepy.....


merahye mak ngah oooiii!
So,konklusinyer....
kite sendiri yg berhak pade diri kite...jgn biarkn org lukakan hati kite oke???


Wednesday, January 26, 2011

AlAmAndA And Sunway pyramid yer cer....

23/01/2011

4 that day..sesuatu perancangan telah dirancang oleh dak2 gonjeng sekepala dgn aku....
dak syima n hasmairu....
plan ok kami is alamanda...
by the way,nak tgk cite khurafat...tapi xjadi coz khurafat yang kul 7.30 dh full,yg ade kul 9.30..kul brape nak lek kan...

Petang sebelum nak pergi tu..aku telah blaja sesuatu yg baru...(bulu mata palsu)
hahahaha...vongoks kan...
orang lain dh berzaman pakai..aku plak xreti nk pakai...Eh! tu dulu okeh..skrg,dh pandai.....
wewe...('',) thanks syima dak kedai cokelat...jasamu akan ku kenang..ahaks..

Mase kat alamanda tu,g la kedai AL-IKHSAN>..nak tgk kasut...
sebelum tu,mmg dh ckp kat die,nak beli kasut...so saya jalankn misi sy...g survey dulu...
hohohoho...ade!!!! yeaaahhh!! ooopppsss....jgn shuke2 dulu bcoz what...
XDE SAIZ aku kat kedai tu.....huhu!!! tu la ko ida..kaki xpnh nak besau,badan asyik besau lak...!
ape merepek nie...huhuhu..it,s okay...
so,dgn perasaan xpuas ati..aku tye kat bro kedai tu....
selepas berperang mulut..abg tu ckp ade kat sunway...yes! ade can ag nk merayap...hehehehe..
so,slpas tgk wayang bagai....makan2 bg membesarkn bdan...lastly bergmbr...
hohoiho...otw nk lek tu..igt nk beli big apple...huh! upeye...sudah habis....Hampeyh dowh!


24/01/2010...


 Hari ni aku kuar plak dgn die...
kawan2..kn pandai bahagi mase oke...dgn kawan n dgn org yg tersayang...sbb fmly jauhkn...ceh!
sebenarye dpt berjalan ag...tu yg shuke!! korang pon mesti suke berjalan kn....saya tahu tu...lagi2 atul...hahahahahaha
Tujuan is sunway....
kuar dgn die pakai bulu mate palsu...
ahaks....Malu kowang tahu x...! ase mcm baru first time date taw...huhu
mase die sampai,aku xsiap ag pnon...
dh mcm beruk mak nyeh bersiap...seb bek maintain bedak kat muke....hahahaha...
die tgu dlm kete..aku bukak pintu umh tu...kowang tahu x ape aku rase????
Rase mcm xnak kuar.....malu bongoks... 
otw nk ke kereta,ak tunduk je...masuk je dlm kete...die leh wat muke terkejut...
buat aku segan tol...ade die leh ckp ''eh..eh...artis rozita che wan la..."
SIoottt jee...
tapi..huh! ak wat bodo jeee....
so...g jejalan kat sunway....puas naik turun escalator yg ntah brape kali tuh...
siap men guling2 kat sane...,
tgk org men ski smpi tgoleh jatuh...aku bantai gelak je..cube suh try..mampus...xbgown2 aku ase...ahahahahah,
makan2...lastly! yea...aku dpt kasut nike......wewe..purple uu.....

purple design
amcm?? shantek x..?? xcantek?? xpla..aku punye,bkn kowang ye pon kn...hahaha
kami makan kat tmpt burger yg paling besau....''CArlO jr''...
nanti,,,kowang cube oke..superb!!


TerbAek!!!

sayur je sayang...??

nmpk x bulu mate palsu aku...?? x kan...kire dh pndai la ni kan..hahahah

ape pandang2 erm??

hoho!!!




Wednesday, January 19, 2011

<< 16 JanuaRy 2011>>

YES!!!

NUR AFIDAH ZAHARI........
kau dah 22 tahun dh sekarang.......
yea...yea...
aku dah makin matang.....lalalalala...
terima kasih ea sape2 yg wish hepy bufday kat aku semua,,,insyallah aku akan balas semuanye dgn wish blik time bufday kowang....hahahahahahha...

bufday Gurl...TWIN gUrl!!

bufday tahun nie,paling hot n the best la bg aku...nak tahu kenapa....??
ehenm2...........rahsia dia adalah rahsia aku,tapi rahsia aku adalah rahsia aku sorang,,,(boleh tak gitu??)
hohohoho...gelak setan....
sape yg tahu tu,diam2 oke...yg xth...cube2 la kowang search kat google...lau adela...hahahahaha

tq FweNs,,,



ain salleh..mWaacckksss..!

sejak 2,3 bulan xbukak fb nie...mcm2 yg aku dpt komen dr kerabat2 johor aku dan kerabat2 kawan2 aku....
perh!!! 2,3 bulan keee....??
xla.....dalam 3 minggu je kot....lapy kat mak....
mak nak guna,tp guna simpan dlm almari jerrr...
almari tu agakye yg pakai....(maaf mak...) hahaha...
so,dapat je lapy aku..twus on fb..

hambik ko..!!!
dgn msg dr sepupu aku..LATIFAH...sekali lagi..LATIFAH heh..hahahaha..
kowang cari la dlm fb aku tu,,,sape mak cik yg bernama latifah tuh...huhuhuhu
dgn kwn2 aku...
saudara2 yg lain...
berlambak..
ceh! ayat mcm famos sgt jeee..
xla...kwn yg terbaek je...sbb tu la dieorg selalu igt kat aku...aku je selalu lupa...
eh! lupe?? xla.....

To Latifah..
"alalallala,,,sowiler yunx....disebabkn tarikh 16 tu,u kena marah heh....sowi leeeeee....
meh2 ida belanja makan heh....tahu,akak mmg suke makan kan.....so,senyum oke! yg penting pewut jage,jgn muncit2 heh,,,''

To bakal abg sepupu...Anuar Tunang kAk Nurul..
''sowie...bukan sengaja xinvite...mak dh ajak..igtkan abg tahu....jgn mareh heh.....time abg wedding t bgth awal2 oke....ida nk tlg...tp tlg tgk jeeeee...hahahahahaha''

nak tgk kek....x...????????
nanti heh...coz kek tuh dlm simpanan hp aku sekarang...usb mane tah...
pic2 lain pon kowang kena tgu,,,
whatever pon

AKUE SAYANG KORANG SEMUA.....
SAYANG KETAT2!!!!!! muaaaahhh..........