Saturday, October 20, 2012

Nuffnangx Selesai..=)

Over seyh aku nie..konon2 nak update nuffnangx konon......oit! ko hp xcanggih senyap2 sdah! eh! ade aku kisah ke...walaupon blog aku ni,aku jarang update kn...=P Oke,disebabkan oleh kepekaan aku membaca entri akak http://c33ram00n.blogspot.com/,die punye tutorial sgt mantop oke! budak upsr pon xleh lawan kecekapan beliau,eh! haha...x..x...details yg diberikan beliau adelah best,,sangat senang tok blogger mcm aku..(Blogger ker?? Muntoh!) untuk follow....fuuhh! Lega aku ase,pas taip nie...hehe Untuk akak http://c33ram00n.blogspot.com/......Tq for your information! So,ramai2 g upgarde Nuffnang ko yerr...heeeee

Friday, October 19, 2012

Aku sudah Try..!! Puassss...

Wooi,jgn pikir mcm2 ha...Aku kawin lmbt ag,so bukan try benda TUUU oke..haha
(sabar ida,sabar....Eh!haha )

Disebabkan entri kak yang, tentang burger bakar kat nilai tu kan,..Ok, ini statement pasal Cite Kite dh try Burger Bakar ok...(iklan) Semalam,aku dgn housemate aku,mak cik hanaa telah pergi ke nilai dengan kelajuan 140km/jam sbb jauh....hehe

Baru sampai kat area Pizza tu,tgk punyela banyak kete..So,mak cik haanna tu kan anak buah VAlentino Rossi,haha die punye cari parking tu dasyat seyh..korang jgn tertipu dgn kelembutan beliau semasa bekerja ok.! =p lepas adegan cilok2 berlaku,kami dapat parking btol2 depan logo kete kuning tu..

Dengan muka kelaparan,kami masuk tanpa segan silu ye cari kedai burger bakar abg burn tu,.Untuk pengetahuan kwn sekalian,dekat situ byk lagi kedai makanan oke...Ade satay kajang (xpyh pergi kajang jauh2) ,ade ikan bakar..n mcm2 la...nk karoke pon boleyh,tp lau agak2 sore kowang sedap la yerk...huhu.. Saya n Mak cik hanaa ambik yg SUPREMO tu...Bajet nak makan kenyang2 la..(bykla kenyang ang,kt umh dh mkn nasik,Dasar...)Sekali burger tu dtg..Eh! mcm ni upeye...Ade style,siap ade cucuk btg lidi ag ( aku pun leh bniaga depan umh lau gini,haha...) sental punye sental...ha ko,xabis der..nk muntoh adela,sebab besau sgt..Kami kn cKecik.eh! Minta maaf ye...hehe p/s :Harga Burger kami tu rm10.50 tunai..boleyhla...=) lau ade org blanje aku ase,ag sedap kot ase burger tu...=)

Monday, October 8, 2012

SenTap...Atas Kata-kata Kak Aizam,..One more,Kak aiZam oke!

 Kisah Bangon tidow......
Sentap jap,aku ase dengan kata2 kak aizam...Kowang nak tahu blog sape x? Ala...kowang tahu,xyah gitahu...tahula aku xde hp canggih,xleh nk upload2 gmbr huhuhu.sedih...nangis guling2...Miskin! haha....Ida sentap taw kak.....=( Eh! yeke?? Muka aku,muka sentap?? memang x la kan...kak Aizam sila cuba sekali ag ea...hehe..=) xpe kak...byk hari ag ida keje dgn syif akak,jgn tye knp lau tibe2 hp akak  ade kat tangan ida ea...(tanda hadiah dari akak..)

TomYam Sup satu! Hoyeah!

*Jgn Lupe Temujanji kite 10/10/2012 di pokok bunge yee..eh! BSE jewww..haha 



EH! gAMBO sAPew Tu? R oke...Budak terminal....=)

Ya Ampun,muka aku......(Tunduk jap)

Friday, October 5, 2012

Ahli2 Parlimen Ku...HeHe

Assalamualaikum,,,,,,,=)

Kowang tahu x,kenapa aku lama xbukak blog aku nie...sebabnya,aku lupa password blog aku nie..Sengal Kan?? nampak sgt...hahaha Blog sendiri pun boleh lupe,so hakikatnya aku nie seorang yang jujur...Eh! Ade kena mengena ke? hahaha...Whateva...

Ok,aku nak cite nie kowang....Sebelum nie,aku keje kat klia kn..Korang tahu x klia tu ape?? haha,mcm gile vongoks je soklan aku nie...tapi xpe,aku gitahu je ea...KLIA adalah Kuala Lumpur International Airport...
Pastu,aku telah dihantar ke Lcct (Low Cost Carrier Terminal) unuk menjadi tenaga pengajar di situ..Ok! Itu Tipu,haha......Bleh bace blik entry aku yg ini ea...Budak2 Sengal di lcct....

Tapi ni aku dah balik kerja di klia....hurm,rindu la kat lcct...Leh tgk abg2 crew yg comey...Comeykew??? (Mata ke atas...haha) aku xbuat,kowang yg buat kn....=p
Semua ok jew buat stakat nie...t aku akan cari gmbr dieorg,aku post kat sini...saje nak bg famos skit! sangat.! haha....
Sesape nak sponsor aku hp samsung notes,Gth aku ea..T aku blaje nasi ayam..hehehe....=)
Mahal taw,nasi ayam Kak nisha....Terbaik!...(Promote,untung2 dpt nasi free..) haha....

Sunday, October 2, 2011

Raya saya untuk tahun 2011 =)

Firstly kan kengkawan,kena gelak untuk diri sendiri dulu....hahahahahahahahah!!!! (gile pe?)  Ade Aku Kesah??!
Weih! Pemilik blog...>>> Bonggogurl (dituju khas neh) baik ko tutup je la blog ko nie...xreti nk hupdate lgsg..membazir je.....!!


OOOII! org yg mngata...! (Aku lee tu..) *haha Saya bukan sengaja xnk hupdate blog,saje tgu korang tanye...chewah..*cover kot.huhu
x..x..x.. mcmni,disebabkan ade mslh2 berikut (aku akan senaraikan ye,senang korang xkn blame ak ag...hihi)


1. Ade masalah teknikal dgn diri ak sdiri (malas) haha
2. Bb yg sgt LAJU siot smpai Fb pon sebulan 2 kali je bukak...*ha! dasat x? korang xde kan...haha
3. Korang dh tiru idea ak..? eh! oopss..
4. Terlupe je nk bwk usb,so xde gmbr,,mane syokk meyhh...kan.kan..tahu!
5.selalu kemas umah...haha..* ni aku tipu kot.
6. Teman kak diana,kak jiba n kak nisha berjalan...*slhkn dieorg ea,....(haha,saje nk promote korang..)
7. lastly, nak manjakan diri wat sementara waktu...syg tgn...uuweekk!! hahahaha

Ok! Cukup ea....So harap anda semua memahami yeee...lalalala...

Cak...! Windu ea....uwerrkk! haha


Raya tahun nie,kena beraya dekat airport,..Tapi malam raya beraya di kampung oke....best SIOOT...
Dengan main mercun yer,pegi keliling satu kampung,usha mane2 yg patut..Eh! haha
Orang balik kampung patutye pegi tolong mak masak ke ape kan..ni dh g ikut adik ak buat tourism kat kampung...adik gak yg salah..huhu..

Tapi sblm balik kampung tu,aku cuti keje malam tu secara mendadak coz mak mr taai dah tenat,so balik2 muar,trus pegi hospital...alhamdulliallah dapat jumpa...Mak mr taai meninggal tengahri keesokkannya...huhu
Al-Fatihah....


Ok,smbg kisah raya aku..haha raya tahun nie,meriah sikit kot umah aku,coz macam2 dimasakye...aku plak yg pening,..pening bkn sbb ape,pening nak mkn yg mane satu..semua sedap.....Cakap2 gak kena masukkn pic,so kowang tgk pic dlu yeee...




adik beradik ayah





family saya..(",)
ujang,mak,ayah,saya,imh,ira n ila





family sepupu
Mak jang,pak jang,najib n ain


family sepupu


satu family yg xcukup ag
   

tu kemba aku,lain kan? confirm lain. jap ea.



see...lain kan? mane comel? hahaha

                                                                                                              
                                                                                                         
                                                                                                               
                                                                                   
                                                                                                              

Thursday, July 14, 2011

ApE Yg Anda Semua Tahu Tentang NABI SAW kIte?

Pepatah Melayu ada mengatakan ''Tak Kenal , Maka Tak Cinta''. Demikianla sikap kita terhadap Rasulullah SAW . Seseorang tidak akan menyambut kelahiran Rasulullah SAW jika tiada perasaan cinta terhadap baginda .
Malahan sesetengahnya langsung tidak mempedulikan Rasulullah SAW, seolah-olah tiada apa-apa keistimewaan dengan kelahiran dan pengutusannya.

Menyedihkan lagi, sebahagian daripada umat Islam lebih mengingati kelahiran paderi ' St. Valentino' daripada mengingati Rasulullah SAW, lebih mengingati biodata para artis daripada biodata Rasulullah SAW . Beginikah kecintaan kita kepada seseorang kekasihdan utusan Allah SWT?

Mari kita belaja sikit tentang nabi kita oke kawan2...muke musti ade senyum k...('',)

BIODATA RASULULLAH SAW.
Nama = Muhammad bin Abdullah bin Abdul Muttalib Bin hashim.
Tarikh lahir = Subuh hari Isnin,12 Rabiulawal bersamaann 20 April 571 Masehi (tahun Gajah)
Tempat lahir = Di Rumah Abu Talib,Makkah Al-Mukarramah
Nama bapa = Abdullah Bin Abdul Mutallib Bin Hashim
Nama ibu = Aminah binti Wahab bin Abdul manaf
Ibu susuan pertama = Thuwaibah hamba perempuan abu lahad)
Ibu susuan kedua = Halimah binti Abu Zuaib

So,kepada semua umat Islam,sama-samalah kita mengetahui sejarah Nabi kita,oke....=)
Credit to Lcct....aku dapat info semua nie masa aku kerja kat lcct. k,daaa... ('',)

Lalalalala...KEmbali Again..!

Assalamualaikum.........

hahahaha.....Lama Kot Aku Xupdate Blog Neyh...
pergh,memang lame dowh!!........* Sampai Lupe PAssword Blog,,,!* Dush!!! TumBuk SebIji...
Apela Teruk BebeNar Bonggo Gurl Neyh!! Wallaweyh..! Org daca,,,eh! Dhaka..Hahaha,Silap..! Orang Dhaka
Yang Makan Semut Satu Jag Pon  Boleh Ingat daa.......(Pepandai Ja aku nie...haha..Xpe,Bkn die Paham pon.. =p)
Arini kErja Macam Biasa je der...Abang Sepupu Aku dh selamaT jadi POLIS!! Peh!!! Tabik Springgg.....Sampi Tercabut cincin aku neyh...Huhuhu!! Dr kerja Biasa,Twus dpT kerja POlis...Seb Bek Badan Ko besar,lau X aku Pau kau!! kahkahkah,Ade aty Kot nak Pau.....huhu..psst* Wajib Tuh!

Korang2 Yang dAh lama xsinggah blog aku,pllliss Ler singgah balik...tahu,Puas duk Belek,2 3 kali,tapi xhupdate Kan...Oke! Fine..! Hupdate PAsni....huhu
NAk upload Pic....TApi Usb xBawak...SuPpEr Damm Tolll ar!! Tgk....Cmne nak hupdate...Usb tu mmg Sgaje Xnk Ikut Aku ler....hahaha Bleh x gitu>...
Xpe2,Akan Ku letak pic Kat sini...
Well,Tempat Kasih sayang aku...Of course le kn Letak Gmbo KOt! Kasih Sayang???? EEEiiYerrk....
Pe2 pown....Cee again...Daaa  ('',)